Profiel Pien

Mijn ouders Jaap en Netty van Musscher hadden gedacht om mij officieel Paulineke te noemen. Maar, aangezien ik dat niet zo'n bijster hippe naam vond, liet ik mij al snel roepen met de naam Pien of Paulien. Als nakomertje en onderdeurtje uit een gezin met een grote broer (Jaap) en mijn 2 oudere zussen (Karin en Ellen) moest ik alles wat in mijn vermogen lag inzetten om me te onderscheiden ;-)

Direct na de MAVO wilde ik ontwikkelingswerk doen. Op basis hiervan leek het vak van verpleegkundige dan ook de meest logische keuze. En na 3 jaar studeren in Leeuwarden (MBO-V) en 3 jaar in Amsterdam (HBO-V) deed ik een breed scala aan werkervaring op bij verschillende werkgevers. Van 14 jaar Gezondheidszorg tot 5 jaar Uitzendburo/opleidingen en van 4 jaar Reïntegratie/opleidingen naar, nu alweer sinds 2006 Hoofd Opleidingen bij REAAL (VIVAT Verzekeringen.

Van ontwikkelingswerk is het nooit gekomen, van vele prachtige reizen en bijzondere levenservaringen wel. Gewoon omdat ik andere keuzes maakte. En mijn stille wens om écht te kunnen helpen, is altijd in mijn achterhoofd blijven sudderen.....

Toen ik op 12 januari 2010 de verwoestende beelden van Haïti zag, vroeg ik me af hoelang ik nog machteloos bleef toekijken en geld bleef storten op fondsen als giro 555. Waarom zou ik mijn droom, die ik al vanaf mijn 17e heb, niet een keer laten uitkomen. Waarom lijken er altijd wel bezwaren...

Een avondje biljarten (??) met vriendin Mariëlle, de combinatie van een goed gesprek en dito glas wijn, gaf de doorslag. Ik besloot IK GA HET GEWOON DOEN !!! en nu ECHT!!! 

En nu merk ik vanzelf, dat eigenlijk voor alles een oplossing is:

 • Een lieve, betrokken vriend thuis die absoluut niet mee wil:
 • Praten helpt, ook nu...tenminste, als je net zo boft als ik en een man genaamd André hebt, die je door en door kent, altijd steunt en weet dat dit een hartewens is.

 • Een leuke baan bij REAAL:
 • Dennis Spronk, mijn baas denkt mee en regelt onbetaald verlof.

 • Al 16 jaar uit het verpleegkundige vak: 
 • Vriendin Bibi zorgt voor een contact bij het Horizon College en ik krijg in 'no time' opfrislessen in Verpleegtechnische Vaardigheden en de WET BIG van die fantastisch flexibele 'juf' Liesbeth.

 • Ondanks MAVO 4 is mijn Frans belabberd:
 • Tips van collega's, vrienden en familie. Beginnend bij Teleac en Frans voor Dummies, van Bones (serie) in het Frans tot Asterix en Obelix tweetalig.

  Dus in het kort is dit  het antwoord op WIE BEN IK.......want zó ben ik....gelukkig en rijk bedeeld met veel hulp en enthousiasme van al mijn vrienden, familie en collega's. That's me !!!

  En als ik zo veel mag ontvangen heb ik genoeg om weg te geven. Voor HAITI dus........

  Warme groet Pien

  Make a Free Website with Yola.